Jablečné kroužky, řezy s krémem a jablka v karamelu
13. 1. 2019 Květa KorečkováŘíká se, že kdo jí jablka, nepotřebuje doktora, protože se mu nemoci z dáli vyhnou. Zdánlivě obyčejné jablko obsahuje velké množství minerálů, enzymy, vlákninu, pektin.
Říká se, že kdo jí jablka, nepotřebuje doktora, protože se mu nemoci z dáli vyhnou. Zdánlivě obyčejné jablko obsahuje velké množství minerálů, enzymy, vlákninu, pektin.
Otázka: Před několika lety jsem dostala cibuli, která mi v září krásně rozkvetla. Nevím však, o jakou květinu se jedná. Na jednom stvolu má sedm poupat.
Člověk, zvláště pak Evropan, se odnepaměti zajímal o mnohé, co bylo spojené s dobrodružnými dálkami a tropickou exotikou.
Časopis Zahrádkář oslovil několik pěstitelů, aby se podělili o své poznatky a zkušenosti s vybranými odrůdami jabloní. Tři stránky lednového vydání se týkají odrůdy Rubín.
Ale i sněženky, přírodní zahrady, soukromé arboretum, debata o jabloních odrůdy Rubín, navršené záhony a další témata přináší lednový Zahrádkář.
Cukrářské postupy některé z nás lákají k vyzkoušení podobně jako jiné oblasti domácího vaření a pečení. Nabízíme dva recepty na sladkosti ke kávě.
Václav Kefurt se v padesátých letech minulého století vyučil v zahradnictví Pražského hradu a pracoval v něm až do důchodu.
Dotaz: Již několik let pěstuji pokojový kávovník a vždy přes zimu mu zaschnou a zhnědnou okraje listů. Soused tvrdí, že je to nedostatkem draslíku. Jak tomu mám zabránit?
Také ovocný chlebíček se může stát tradiční rodinnou vánoční sladkostí. Předpoklady k tomu má: mandle, rozinky, kandované ovoce, skořice, čokoládu.
Do soutěží nejosvědčenějších čtenářských receptů na vánoční cukroví přicházejí většinou recepty na vánoční klasiku. Nechybějí ani kokosové kuličky.
Krása statice v moderním i tradičním aranžování. Tipy na floristické dekorace, věnečky a nápady pro kreativní tvoření.
Tradiční odrůda jabloně Jadernička moravská je oblíbená pro své univerzální použití a již více než století symbolem valašských sadů.
Zabydlená zahrada není jen o rostlinách, terénu a stavbách, ale také o zákoutích a o vybavení, které dotváří celkovou atmosféru.
Víte, co to znamená "Oskeruše"? Podívejte se do našeho slovníku!
Koření a léčivé bylinky v kuchyni mají tisíciletou tradici. Využívají se nejen pro chuť a vůni, ale i pro své antimikrobiální a léčebné účinky.
Skladování zeleniny je klíčové pro zachování chuti, kvality a nutričních hodnot. Poradíme, jak si úrodu uchovat co nejdéle.
Moštování patří k tradičním podzimním činnostem, které dávají druhý život úrodě jablek a hrušek. Ne všechno ovoce je totiž vhodné pro přímou konzumaci.
Poslední měsíc roku, necelých 50 hodin průměrného slunečního svitu čili asi 2 % celoročního úhrnu, teplota půdy směřuje pod nulu. Ale také slunovrat, Vánoce, někdy i na sněhu.