Medové trubičky a košíčky se skořicovorumovým krémem

22. 12. 2018

Cukrářské postupy některé z nás lákají k vyzkoušení podobně jako jiné oblasti domácího vaření a pečení. Nabízíme dva recepty na sladkosti ke kávě.

Trubičky

Medové trubičky s pudinkovým krémem

Medové trubičky

  • 340 g hladké mouky
  • 250 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 80 g medu
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky perníkového koření
  • čokoláda na polevu

Ze surovin zpracujeme těsto a vyválíme tenkou placku. Rozkrájíme ji na malé čtverečky a ty navineme na plechové trubičky. Nemáme-li trubičky, pečeme 4 až 5 čtverečků naráz a po upečení je ihned natáčíme na vařečku; rychle tvrdnou a lámou se.

Krém

  • 3 dl mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 250 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 žloutek

Mléko s pudinkem za stálého míchání svaříme a necháme vychladnout. Máslo ušleháme s cukrem a žloutkem, postupně zašleháme vychladlý pudink. Teplota másla a pudinku musí být stejná, jinak se krém srazí. Naplníme hotové trubičky a konce namočíme do čokolády.

Košíčky se skořicovorumovým krémem

Košíčky seskořicovorumovým krémem

Zásoba prázdných košíčků urychlí přípravu – stačí umíchat krém a nazdobit

Košíčky si upečeme do zásoby, upečené uložíme do uzavíratelné dózy na chladné místo. Plníme den před podáváním, těsto díky krému rychle změkne.

  • 230 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 170 g Hery
  • 80 g oříšků
  • 30 g kakaa
  • špetka skořice, tlučeného hřebíčku, muškátového oříšku

Krém

  • 200 g margarínu
  • 2 lžíce rumu tuzemáku
  • ¼ lžičky mleté skořice
  • 110 až 150 g moučkového cukru podle vlastní chuti

Zpracujeme těsto, uválíme z něj váleček a odkrajujeme stejně velké kousky podle velikosti formiček na košíčky. Upečené, trochu zchladlé lehkým poklepnutím vyndáme z formiček.

Margarín ušleháme s moučkovým cukrem a rumem do lehkého krému a košíčky naplníme. Ozdobíme kandovanou brusinkou a posypeme ozdobnými kuličkami.

Foto autorka

Zdroj Zahrádkář 12/2013

Přihlášení k odběru komentářů
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

Mějte ze zahrady radost

2v1: tipy na zahradu i do kuchyně

předplatit →darovat předplatné →

Kalendárium

6. 7. 2022

Česnek a cibuli sklízíme podle vzhledu natě

Cibuli ze sazečky a zimní česnek přestáváme před sklizní zavlažovat. Jejich dozrání v sušší půdě zlepší jejich skladovatelnost. Česnek je dobré sklízet ve chvíli, kdy je plně vyzrálý, tím i dlouhodobě skladovatelný.

zobrazit další rady a tipy
0
Oceníme váš názor či připomínku. Komentujte.x
()
x