Vejmrda a pučálka: Zbraně našich předků proti jarní únavě
19. 3. 2025 Ivan DvořákNaši předkové dobře věděli, jak na jaře tělu dodat potřebné vitamíny. Místo tabletek pučálka nebo vejmrda – znáte je?
Naši předkové dobře věděli, jak na jaře tělu dodat potřebné vitamíny. Místo tabletek pučálka nebo vejmrda – znáte je?
Nemáte zahradu? Nevadí! I balkón, terasu nebo okenní parapet můžeme využít pro pěstování bylinek, zeleniny i květin.
S příchodem nových regulací se zahrádkáři musí připravit na změny v nakládání s rostlinným odpadem. Novela zákona o ochraně ovzduší pálení kontaminované biomasy zakazuje.
S koncem zimy přichází vhodný čas připravit trvalkové porosty na novou sezónu. Odstraňte odumřelé části rostlin a dopřejte prostor nově rašícím rostlinám.
Klub skalničkářů Praha slaví letos 55 let své existence. Skalničky jsou pro členy klubu nejen koníčkem, ale i vášní, které věnují svůj čas a péči.
Trápí vás hryzci na zahradě? Jedním z přírodních způsobů, jak je odradit, může být užanka – zajímavá alternativa k běžným metodám.
S prvními teplými dny přichází nejen krása rozkvetlých zahrad, ale i výzvy, které jarní období přináší.
Od odolných růží po robota nejen do zahrad: Exkluzivní portfolio produktů přinese veletrh FOR GARDEN v pražských Letňanech.
Třetí únorový týden roku 2025, alespoň na svém začátku, ukázal, že zima ještě něco umí. Přišly mrazíky, místy by se dalo mluvit o pořádných mrazech.
Konec ledna a začátek února v „mé“ botanické zahradě tradičně znamenal období náročných, téměř technických prací – čas přesazování palem.
Krása statice v moderním i tradičním aranžování. Tipy na floristické dekorace, věnečky a nápady pro kreativní tvoření.
Tradiční odrůda jabloně Jadernička moravská je oblíbená pro své univerzální použití a již více než století symbolem valašských sadů.
Zabydlená zahrada není jen o rostlinách, terénu a stavbách, ale také o zákoutích a o vybavení, které dotváří celkovou atmosféru.
Víte, co to znamená "Sorbit"? Podívejte se do našeho slovníku!
Koření a léčivé bylinky v kuchyni mají tisíciletou tradici. Využívají se nejen pro chuť a vůni, ale i pro své antimikrobiální a léčebné účinky.
Skladování zeleniny je klíčové pro zachování chuti, kvality a nutričních hodnot. Poradíme, jak si úrodu uchovat co nejdéle.
Moštování patří k tradičním podzimním činnostem, které dávají druhý život úrodě jablek a hrušek. Ne všechno ovoce je totiž vhodné pro přímou konzumaci.
Poslední měsíc roku, necelých 50 hodin průměrného slunečního svitu čili asi 2 % celoročního úhrnu, teplota půdy směřuje pod nulu. Ale také slunovrat, Vánoce, někdy i na sněhu.