Václav Větvička: Střemchy pod Třemšínem
11. 4. 2025 Václav VětvičkaStřemchy ještě mají čas, vyhlížejí jaro ukryté v pupenech a poupatech stejně, jako jejich div ne stejnojmenné sestry třešně.
Střemchy ještě mají čas, vyhlížejí jaro ukryté v pupenech a poupatech stejně, jako jejich div ne stejnojmenné sestry třešně.
Objevte, jak se floristika snoubí s uměním, sklem a vizí budoucnosti. Propojení kreativního květinového designu s novými inspiracemi!
Moderní technologie a úsporné spotřebiče nejen zvyšují životní komfort, ale také hrají klíčovou roli při snižování nákladů na bydlení.
Šalotka je vegetativně množená cibulová zelenina, která se pěstuje hlavně na zahrádkách, a to pod mnohými místními jmény.
Plíseň bramborová je jednou z nejvážnějších chorob brambor a rajčat po celém světě. Každý rok způsobuje značné ztráty na úrodě.
Srdečně vás zveme na letošní jarní zahrádkářské akce, které přinesou inspiraci, nové poznatky a radost všem milovníkům květin, zeleně a zahradničení.
Dny se prodlužují a zahradní sezóna klepe na dveře. Přijďte načerpat inspiraci a vybavit svou zahrad na Zahrádkářský veletrh do Trenčína!
Dech beroucí květinové expozice, zahrádkářské trhy, hudební vystoupení i workshopy. To je prodejní květinová výstava FlorExpo 2025.
Jak pěstovat borůvky, aby se to dařilo, poradí Mgr. Jiří Mařan ze zahradnictví Na Zázvorce, který má s jejich pěstováním bohaté zkušenosti.
Letničky z přímého výsevu jsou ideální volbou pro všechny, kdo chtějí mít krásně rozkvetlou zahradu po celou sezónu s minimem práce.
Krása statice v moderním i tradičním aranžování. Tipy na floristické dekorace, věnečky a nápady pro kreativní tvoření.
Tradiční odrůda jabloně Jadernička moravská je oblíbená pro své univerzální použití a již více než století symbolem valašských sadů.
Zabydlená zahrada není jen o rostlinách, terénu a stavbách, ale také o zákoutích a o vybavení, které dotváří celkovou atmosféru.
Víte, co to znamená "Kolumnární"? Podívejte se do našeho slovníku!
Koření a léčivé bylinky v kuchyni mají tisíciletou tradici. Využívají se nejen pro chuť a vůni, ale i pro své antimikrobiální a léčebné účinky.
Skladování zeleniny je klíčové pro zachování chuti, kvality a nutričních hodnot. Poradíme, jak si úrodu uchovat co nejdéle.
Moštování patří k tradičním podzimním činnostem, které dávají druhý život úrodě jablek a hrušek. Ne všechno ovoce je totiž vhodné pro přímou konzumaci.
Poslední měsíc roku, necelých 50 hodin průměrného slunečního svitu čili asi 2 % celoročního úhrnu, teplota půdy směřuje pod nulu. Ale také slunovrat, Vánoce, někdy i na sněhu.