Okrasná dřevina mandloň nízká
19. 8. 2018 Václav VětvičkaOtázka: Před několika lety jsem si na opuštěné zahradě vyrýpla keřík, spíš jen jeho torzo. Pěkně kvete růžovými drobnými květy.
Otázka: Před několika lety jsem si na opuštěné zahradě vyrýpla keřík, spíš jen jeho torzo. Pěkně kvete růžovými drobnými květy.
Z dotazu čtenáře: Máme doma slivoň, jejíž plody jsou velmi často uvnitř, v blízkosti pecky, duté a někdy je dutinka vyplněna rosolovitou hmotou.
Dotaz: Doma pěstujeme mnoho bylinek, mezi nimi i mátu. Listy této bylinky jsou však často poškozovány hnědými skvrnami, na kterých jsou ze spodní strany drobné vystouplé světle hnědé kupky.
Otázka: Koupili jsme dům se zahradou. Roste na ní keř, který neznáme. Má dost tvrdé dřevo. Můžete nám, prosím, sdělit, jak se tento keř jmenuje a jestli kvete?
Pozoruhodný cukrářský kousek má být lehký a nadýchaný jako tanec ruské baleríny Anny Pavlovny, k jejíž poctě údajně vznikl a byl pojmenován.
V srpnu sklízíme krásu, radujeme se z plodů, zpracováváme úrodu. Zahrada se nám odměňuje. Zahrádkář přináší tipy, jak si to užívat.
První se prozradily třešně. U nás ve vsi je jeden strom, plodící krásné, veliké třešně, které jsou lahodné od chvíle, kdy zčervenají snad studem, že jsou úplně první široko daleko. V době, kdy…
Co nebo kdo jsou čárky? Vyhlašuji výzvu dne! Já sama nevím a budu moc ráda, když se přiučím a toho pidi tvora budu moci oslovovat nějakým přesnějším, v ideálním případě latinským jménem.
Dotaz: Před lety jsem si v Itálii koupila semena v domnění, že kupuji mimózu. Z některých vyrostly nízké keříky, ty už nemám, a z jiných stromky.
Toto nám vyrostlo na zahradě pod tújí, zahrada je pod vápencovým kopcem Stránská skála v Brně.
Krása statice v moderním i tradičním aranžování. Tipy na floristické dekorace, věnečky a nápady pro kreativní tvoření.
Tradiční odrůda jabloně Jadernička moravská je oblíbená pro své univerzální použití a již více než století symbolem valašských sadů.
Zabydlená zahrada není jen o rostlinách, terénu a stavbách, ale také o zákoutích a o vybavení, které dotváří celkovou atmosféru.
Víte, co to znamená "Zákrov"? Podívejte se do našeho slovníku!
Koření a léčivé bylinky v kuchyni mají tisíciletou tradici. Využívají se nejen pro chuť a vůni, ale i pro své antimikrobiální a léčebné účinky.
Skladování zeleniny je klíčové pro zachování chuti, kvality a nutričních hodnot. Poradíme, jak si úrodu uchovat co nejdéle.
Moštování patří k tradičním podzimním činnostem, které dávají druhý život úrodě jablek a hrušek. Ne všechno ovoce je totiž vhodné pro přímou konzumaci.
Poslední měsíc roku, necelých 50 hodin průměrného slunečního svitu čili asi 2 % celoročního úhrnu, teplota půdy směřuje pod nulu. Ale také slunovrat, Vánoce, někdy i na sněhu.