Drobenkový ovocný koláč: crumble z jahod, meruněk…

28. 7. 2019

Lehké a na přípravu nenáročné letní ovocné moučníky patří k prázdninám. Spousta čerstvého vyzrálého ovoce si právem žádá rychlou akci.

Snadný, chutný, brzy hotový, to jsou hlavní přednosti drobenkového koláče, který připravíme z jakéhokoliv ovoce. Tak můžeme kopírovat, co právě na zahradě sklízíme. Jahodový crumble střídá třešňový, malinový, meruňkový, ostružinový, jablečný a další.

Crumble neboli krambl buď pečeme v zapékací misce a podáváme na talířcích, nebo rovnou zapékáme jednotlivé porce v zapékacích mističkách, pro každého strávníka jednu.

Jahodový krambl, drobenkový ovocný koláč

Jahodový crumble

  • 100 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • 100 g másla
  • 100 g přírodního cukru
  • špetka soli
  • 50 g mandlových plátků
  • 300 g jahod nebo jiného ovoce
  • máslo na vymazání misky
  1. Očištěné, na kousky nakrájené jahody promícháme s trochou cukru.
  2. Zapékací misku vymažeme máslem a přidáme proslazené ovoce.
  3. Změklé máslo, mouku, ovesné vločky, cukr a mandle zpracujeme na sypkou drobenku. Tou pokryjeme nakrájené jahody a dáme do trouby předehřáté na 170 °C péct zhruba na 40 minut.

Podáváme teplé se zmrzlinou, s vanilkovou omáčkou nebo ušlehanou smetanou.

Foto autorka

Přihlášení k odběru komentářů
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

Mějte ze zahrady radost

2v1: tipy na zahradu i do kuchyně

předplatit →darovat předplatné →

Kalendárium

7. 7. 2022

Jahodník po sklizni potřebuje letní péči: čištění, pletí, výživu

Po sklizni pečujeme o jahodník podle stáří porostu. Buď odstraňujeme šlahouny, okopáváme a plejeme, nebo záhon rušíme, případně plánujeme výsadbu.

zobrazit další rady a tipy
0
Oceníme váš názor či připomínku. Komentujte.x
()
x