Kuřecí prsa s jarní bylinkovou náplní a špenátem

28. 4. 2018

S jarem se naše chutě mění, podvědomě dáváme přednost lehčím pokrmům. Čerstvé bylinky a vajíčka, svěží barevnost i dobrá nálada je na talíři znát.

  • Plněná kuřecí prsa servírovaná na listovém špenátu

    4 kuřecí prsa

  • 2 vejce
  • 1 červená paprika
  • 1 jarní cibule i s natí
  • tymián
  • jarní bylinky
  • sůl
  • čerstvý listový špenát
  • 1 malá cibule
  • 200 ml 33% smetany
  • česnek
  • olej

Špenát

Čerstvý listový špenát opereme a necháme v cedníku okapat. Několik listů dáme stranou do náplně. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, zalijeme smetanou a přidáme prolisovaný česnek. Jak se začne smetana vařit, přidáme listy špenátu a promícháme. Špenát teplem zmenší svůj objem a zvláční. Krátce vše podusíme a máme hotovo.

Maso

Omytá kuřecí prsa nařízneme na vyšší straně asi do poloviny. Vzniknou dva  částečně spojené plátky, které vytvoří kapsu. Obě části (plátky) masa lehce naklepeme přes mikrotenový sáček a mírně posolíme.

Náplň

Na másle osmažíme jarní cibuli, zalijeme rozšlehanými vejci a ochutíme bylinkami. Do usmažených vajec přimícháme nadrobno nakrájenou papriku a nasekaný špenát. Naplníme připravená kuřecí prsa a sepneme párátky, náplň nesmí vytékat.

Opečená a dobře propečená prsa překrojíme, odhalíme lákavou náplň a pěkně uložíme na smetanový špenát.

Foto autorka

Zdroj Zahrádkář 4/2014

Přihlášení k odběru komentářů
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

Mějte ze zahrady radost

2v1: tipy na zahradu i do kuchyně

časopis Zahrádkář 4/2024 předplatit →darovat předplatné →

Kalendárium

26. 4. 2024

Jaro vytoužené, ale i obávané kvůli alergii na pyl

Zejména jarní období, na které se všichni tolik těšíme, může být pro alergiky obdobím opačně vnímaným. Senná rýma se vyskytuje u citlivých osob od předjaří do časného podzimu. Příčinou je pyl poletující v ovzduší  těchto dřevin (pravidelné pylové …

zobrazit další rady a tipy
0
Oceníme váš názor či připomínku. Komentujte.x