Metodiky ochrany zahradních plodin
25. 6. 2015Publikace pochází z pera rostlinolékařů Petra Ackermanna a Jana Kazdy. Na 450 stranách uceleně popisuje příznaky chorob a následky poškození škůdci.
Publikace pochází z pera rostlinolékařů Petra Ackermanna a Jana Kazdy. Na 450 stranách uceleně popisuje příznaky chorob a následky poškození škůdci.
Zájem o tento kroužek přitom překvapil samotnou organizátorku: „Náš Zahradnický rok začal s 6 dětmi, poté se přihlásilodalších 11, více jsem bohužel přijmout nemohla.
Květy původního druhu Eustoma russellianum mají purpurovou až modrofialovou barvu. Šlechtěním však vznikly další nádherné odstíny.
Budujte hmyzí domečky, vzkázal návštěvníkům jarní Flory Olomouc 2014 Český zahrádkářský svaz.
Ve výběru jarních cibulovin najdete v dubnovém Zahrádkáři roku 2014 i ocúny, které kvetou na jaře a navíc krásně žlutě. Labužníky nejspíš zaujme Ivančický chřest a jistěi další témata:
Jak a kde použít macešky? Březnový Zahrádkář roku 2014 přibližuje různé možnosti. Také divizny můžete do zahrady vybírat podle barev…
Jako přípravu na novou pěstební sezonu nabízí únorové vydání Zahrádkáře přehled rajčat, návod na pěstování baklažánu, trochu teorie o vytrvalosti letniček a mnohé další.
V Klatovech pěstují karafiáty od roku 1813. Věnovalo se jim mnoho zdejších generací. Klatovské karafiáty se pro příznivce květin i šlechtitele staly váženým pojmem.
Sytě zelené polštáře plamenek (floxů) dokážou zjara rozzářit každou skalku, suchou zídku či záhonek u domu pastelovými barvami. Rozkvetly také v květnovém Zahrádkáři roku 2013.
Za okny aprílové počasí, v časopise povídání o růžích, řebčících, liliích, křínech, jiřinkách a mnoha jiných zahrádkářských radostech.
Krása statice v moderním i tradičním aranžování. Tipy na floristické dekorace, věnečky a nápady pro kreativní tvoření.
Tradiční odrůda jabloně Jadernička moravská je oblíbená pro své univerzální použití a již více než století symbolem valašských sadů.
Zabydlená zahrada není jen o rostlinách, terénu a stavbách, ale také o zákoutích a o vybavení, které dotváří celkovou atmosféru.
Víte, co to znamená "Klasifikátor"? Podívejte se do našeho slovníku!
Koření a léčivé bylinky v kuchyni mají tisíciletou tradici. Využívají se nejen pro chuť a vůni, ale i pro své antimikrobiální a léčebné účinky.
Skladování zeleniny je klíčové pro zachování chuti, kvality a nutričních hodnot. Poradíme, jak si úrodu uchovat co nejdéle.
Moštování patří k tradičním podzimním činnostem, které dávají druhý život úrodě jablek a hrušek. Ne všechno ovoce je totiž vhodné pro přímou konzumaci.
Poslední měsíc roku, necelých 50 hodin průměrného slunečního svitu čili asi 2 % celoročního úhrnu, teplota půdy směřuje pod nulu. Ale také slunovrat, Vánoce, někdy i na sněhu.