M³ = mateřská mexické matky

2. 5. 2018

Je ze mě bloggerka! Jak se to mamince na mateřské se dvěma malinkými dětmi stane? Jakási vyšší síla mě nechala pootevřít okénko vymožeností 21. století, kterým jsem se doposud úspěšně vyhýbala.

Stala jsem se bloggerkou!!!

Jak se to tak přihodí matce na mateřské se dvěma dětmi, téměř dobudovaným domem a s velkou zahradou, která na svou dávku lásky stále trpělivě čeká?

To vám je tak… jednoho dne si prostě plácnete s Honzou Stanzelem, šéfredaktorem časopisu Zahrádkář, a rázem se z toho času „dovolenkující se matky“ stane žena ověnčená tolika funkcemi, že sama nestačí zírat.
Slovo blog si vysloveně užívám. Stejně jako facebook a s ním spoustu souvisejících slovních zámotků, které jsem do nynějška s pohrdlivým odfrknutím pouštěla jedním uchem ven (ne tím druhým, protože tam ani nedošla). Byla jsem totiž hrdá, po skautsku hrdá!!!, že podobné vymoženosti jako jeden z posledních lidí na této planetě statečně ignoruji. A jak se říká, kdo s čím zachází, tím taky schází…

Pokud se mi podařilo porodit dvě děti bez toho, aby celý svět věděl každičký detail, včetně fotodumentace v přímém přenosu, pokud jsem si vystačila s hospodskou oslavou řidičáků, maturity, vysokoškolského diplomu a dalších událostí v mém životě pouze za přítomnosti kamarádů a spolužáků z masa a kostí, bez jediného lajku, pak občasné nahlédnutí zpět do redakčního života výhybku rozličných technických vymožeností prostě přehodilo.

Měsíc duben se tak pro mě stal přelomovým. Šibalsky si užívám roli žáčka, který pod zkušeným dohledem teenagerů-dobrovolníků poznává taje „fejsu“, který se stal nezbytnou součástí mé práce v práci :), s velkou veselostí jsem přijala roli hlavní bloggerky časopisu a vrcholem mé technické dubnové osvěty se pak stala malá černá věc, která do naší domácnosti přibyla zcela nečekaně, jako pozornost s doručením pračky. Než jsem stačila zjistit o co přesně se jedná, uzemnila mě má čerstvě tříletá dcera, právě kolem procházející na lup zmrzliny a přes rameno okomentovala můj nedůvěřivě zkoumavý pohled upřený k „té věci“: „To je přece tablet, mami!“

Přihlášení k odběru komentářů
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

Mějte ze zahrady radost

2v1: tipy na zahradu i do kuchyně

časopis Zahrádkář 4/2024 předplatit →darovat předplatné →

Kalendárium

27. 4. 2024

Ke stínění skleníku poslouží réva, proti škůdcům lepové desky

Existují různé způsoby stínění skleníku během vegetace – nátěry, zakrytí rákosovými rohožemi, maskovacími sítěmi nebo vnitřními závěsy. Výhodné je využití révy vinné. Pro menší skleníky postačí jedna sazenice (hlava) – rostoucí ve skleníku.

zobrazit další rady a tipy
0
Oceníme váš názor či připomínku. Komentujte.x