Jak rozpoznat běžné škůdce: molice, osenice, smutnice a tiplice
27. 10. 2025 Jaroslav RodMezi škůdce zeleniny patří molice, osenice, smutnice a tiplice. Jaké způsobují škody a jaká jsou možnosti ochrany?
Mezi škůdce zeleniny patří molice, osenice, smutnice a tiplice. Jaké způsobují škody a jaká jsou možnosti ochrany?
Tři dny plné brambor, odborných seminářů, ochutnávek i soutěží – takové byly 35. Bramborářské dny v Havlíčkově Brodě.
Krása statice v moderním i tradičním aranžování. Tipy na floristické dekorace, věnečky a nápady pro kreativní tvoření.
Koření a léčivé bylinky v kuchyni mají tisíciletou tradici. Využívají se nejen pro chuť a vůni, ale i pro své antimikrobiální a léčebné účinky.
Čtenáři se opět obracejí na odborníky z Českého zahrádkářského svazu. Tentokrát řešíme potíže s břečťanem a také se švestkou.
Skladování zeleniny je klíčové pro zachování chuti, kvality a nutričních hodnot. Poradíme, jak si úrodu uchovat co nejdéle.
Tradiční odrůda jabloně Jadernička moravská je oblíbená pro své univerzální použití a již více než století symbolem valašských sadů.
Tuřín a vodnice patří mezi kořenovou zeleninu, kterou lze snadno zaměnit. Často se nesprávně označují v obchodech a zmatek se objevuje i na internetu.
Finále floristické soutěže ČZS 2025 na Floře Olomouc přineslo nezapomenutelnou podívanou a odhalilo nové talenty.
Znáte pojem Makartovy kytice? Možná vám název evokuje něco z domácího umakartu, ale jde o zcela jiný příběh.
Krása statice v moderním i tradičním aranžování. Tipy na floristické dekorace, věnečky a nápady pro kreativní tvoření.
Tradiční odrůda jabloně Jadernička moravská je oblíbená pro své univerzální použití a již více než století symbolem valašských sadů.
Zabydlená zahrada není jen o rostlinách, terénu a stavbách, ale také o zákoutích a o vybavení, které dotváří celkovou atmosféru.
Víte, co to znamená "Větevní kroužek"? Podívejte se do našeho slovníku!
Koření a léčivé bylinky v kuchyni mají tisíciletou tradici. Využívají se nejen pro chuť a vůni, ale i pro své antimikrobiální a léčebné účinky.
Skladování zeleniny je klíčové pro zachování chuti, kvality a nutričních hodnot. Poradíme, jak si úrodu uchovat co nejdéle.
Moštování patří k tradičním podzimním činnostem, které dávají druhý život úrodě jablek a hrušek. Ne všechno ovoce je totiž vhodné pro přímou konzumaci.
Poslední měsíc roku, necelých 50 hodin průměrného slunečního svitu čili asi 2 % celoročního úhrnu, teplota půdy směřuje pod nulu. Ale také slunovrat, Vánoce, někdy i na sněhu.