Kokoška pastuší tobolka a penízek rolní; jedlé plevele
17. 6. 2023 Benedikt BlatnýZnáme je jako plevele, ale mohou dobře posloužit buď jako koření v pokrmu, nebo jako léčivka ve formě čaje či obkladu. (Pokračování textu…)
Známe je jako plevele, ale mohou dobře posloužit buď jako koření v pokrmu, nebo jako léčivka ve formě čaje či obkladu. (Pokračování textu…)
Nadbytek vápníku v půdě obecně není škodlivý. Svědčí o tom i hospodaření v oblastech, kde se vyskytují krasy, případně se tam vápenec těží.
(Pokračování textu…)
Vůní a chutí připomíná libeček nejvíce celer. Je poměrně hodně aromatický, v kuchyni využijeme lodyhy, listy i plody. (Pokračování textu…)
Mezi úporné plevele patří i bršlice. Na zahradě nás přivádí k šílenství, v kuchyni je vítanou surovinou pro svůj obsah zdravých látek.
(Pokračování textu…)
Papriky patří do stejné čeledi jako rajčata, lilek či brambor. Pěstujeme je jako letničky, dbáme na dostatek světla a organického materiálu.
(Pokračování textu…)
Mech, ale především plevel dokáže potrápit každého, kdo má kus zelené plochy u domu. Jak jeho výskyt co nejvíce eliminovat? (Pokračování textu…)
Chceme mít na zahradě krásný a zdravý pažit, nebo mech, který se čím dál tím víc rozrůstá? Pokud to první, bez naší pomoci to nepůjde. (Pokračování textu…)
Koncem února zahrada ještě odpočívá. Máme čas pořídit do nastávající sezony něco nového. Vyvýšený záhon je dobrý nápad, navíc praktický.
(Pokračování textu…)
Přestože dnešní domácnosti počítají s místem pro uskladněné brambory méně než dřív, stále je dost těch, které okopaninu na zimu ukládají. (Pokračování textu…)
Při zimní ledovce na pěších cestách a chodnících je nejvhodnějším materiálem pro posyp ostrý písek. Použít můžeme dál i štěrkovou drť, nebo jemnou škváru.