Diskusní fórum – otázky a odpovědi – je otevřené, bez registrace a je částečně moderované.
Na dotazy odpovídají pracovníci ústředí Českého zahrádkářského svazu nebo spolupracující odborníci, proto odpověď nepřichází bezprostředně. Některé dotazy však zodpovědět nelze; buď jsou příliš obecné a neobsahují dostatek informací pro identifikaci problému, nebo naopak velmi speciální. V každém případě doporučujeme hledáním ve fóru zjistit, zda již někdo neřešil stejný problém.
Pro poptávku a nabídku nekomerčního charakteru využijte bezplatnou inzerci.
Právní dotazy ve fóru neodpovídáme. Pro řešení právních sporů disponuje Český zahrádkářský svaz právní poradnou a to zdarma, pokud se jedná o spor v základní organizaci ČZS při zahrádkářské činnosti.
Prosíme, buďte věcní a korektní. Vyhrazujeme si právo nevhodné dotazy a odpovědi nebo reakce z fóra odstraňovat. Za nevhodné zpravidla pokládáme i ty, které obsahují prvky obchodního sdělení, jako je například odkaz na e-shop.
Pokud chcete do textu vložit svůj e-mail, doporučujeme nahradit symbol @ slovem. Aspoň zčásti tak ochráníte svou e-mailovou schránku před nevyžádanou poštou.
Autor: Zdeňka | 2025-01-07 17:57:26 |
Dobrý den, první polovina vegetačního období vše vpořádku, v druhé polovině zhoršení růstu a u 10 % hniloba. Při uskladnění hnijí i řepy které byli vpořádku. Je to chorobou nebo výživou? Děkuji za odpověď |
Autor: SPCH | 2025-01-08 07:10:16 |
Dobrý den Zdeňko, do hry vstupuje i voda a její množství v čase pěstování. Potom vzdušná vlhkost, větrání a teplota skladu, v jaké vrstvě-hromadě ji máte... |
Autor: Ivan Dvořák ČZS | 2025-01-09 08:24:46 |
A odkud ta hniloba jde? Od srdéčka? Nepraská hlava řepy? Chrást kroutíte nebo odřezáváte? Nebo je hniloba někde na bulvě mimo vrchol? Nenačali jí slimáci nebo jiná havěť? Zacházíte s ní lidsky nebo opatrně? Je to první rok? |
Autor: SPCH | 2025-01-09 10:56:34 |
Cit.: Zacházíte s ní lidsky nebo opatrně?-úsměv-Ve sklípku: Budeš pít jako člověk, nebo jako dobytek?... On totiž dobytek ví, kdy má dost!...Ta Vaše řepa mohla i namrznout, být až příliš důkladně, razantně zbavována zbytků zeminy, chrástu, kořínků-oklepem, odřením...a v neposlední řadě nepíšete, jak a kde ji skladujete. |
Pokud váš příspěvek s tímto tématem nesouvisí, pak zde, prosím, neodpovídejte.
Založte si nové téma v hlavním menu »
(Nejprve vyberte tematický okruh a v něm založte téma.)
Inzertní nabídky / poptávky vkládejte do sekce inzerce, z tohoto fóra budou odstraněny.
Ovocné stromy můžeme začít prořezávat již v prvním měsíci roku. Podmínkou je však teplota nad bodem mrazu, které trvá aspoň několik dní po sobě. Průklest v tomto období děláme u jabloní a hrušní, u rybízu a angreštu.