Diskusní fórum – otázky a odpovědi – je otevřené, bez registrace a je částečně moderované.
Na dotazy odpovídají pracovníci ústředí Českého zahrádkářského svazu nebo spolupracující odborníci, proto odpověď nepřichází bezprostředně. Některé dotazy však zodpovědět nelze; buď jsou příliš obecné a neobsahují dostatek informací pro identifikaci problému, nebo naopak velmi speciální. V každém případě doporučujeme hledáním ve fóru zjistit, zda již někdo neřešil stejný problém.
Pro poptávku a nabídku nekomerčního charakteru využijte bezplatnou inzerci.
Právní dotazy ve fóru neodpovídáme. Pro řešení právních sporů disponuje Český zahrádkářský svaz právní poradnou a to zdarma, pokud se jedná o spor v základní organizaci ČZS při zahrádkářské činnosti.
Prosíme, buďte věcní a korektní. Vyhrazujeme si právo nevhodné dotazy a odpovědi nebo reakce z fóra odstraňovat. Za nevhodné zpravidla pokládáme i ty, které obsahují prvky obchodního sdělení, jako je například odkaz na e-shop.
Pokud chcete do textu vložit svůj e-mail, doporučujeme nahradit symbol @ slovem. Aspoň zčásti tak ochráníte svou e-mailovou schránku před nevyžádanou poštou.
Autor: Vlaďka | 2020-10-07 12:05:28 |
Jsou poživatelné, třeba až po tepelné úpravě tmavé plody ořešáku napadené bakteriální skvrnitostí a vrtulí ořechovou? |
Autor: SPCH | 2020-10-08 07:28:30 |
Já sklizené ořechy po zbavení velkých nečistot co nejdříve peru ručně v teplé vodě s přídavkem octa. Používám plastovou vaničku o objemu cca 50 litrů. Po zbavení plodů od největší špíny-prach, písek, černě...je ještě chvíli máčím-ochlazuji ve studené vodě, pak nechám důkladně okapat a suším na širokém parapetu nad hřejícím radiátorem. Tímto postupem se mi daří zachránit spoustu ořechů, které by jinak bylo nutno bez užitku zlikvidovat-tzn.jádro mají ok! |
Pokud váš příspěvek s tímto tématem nesouvisí, pak zde, prosím, neodpovídejte.
Založte si nové téma v hlavním menu »
(Nejprve vyberte tematický okruh a v něm založte téma.)
Inzertní nabídky / poptávky vkládejte do sekce inzerce, z tohoto fóra budou odstraněny.
Zejména jarní období, na které se všichni tolik těšíme, může být pro alergiky obdobím opačně vnímaným. Senná rýma se vyskytuje u citlivých osob od předjaří do časného podzimu. Příčinou je pyl poletující v ovzduší těchto dřevin (pravidelné pylové …