Václav Větvička o růžových stromech – rododendronech
30. 5. 2025 Václav VětvičkaNebo že by bylo výstižnější Stromové růže? Ale kdeže! Následující řádky budou o růžových stromech, rododendronech.
Nebo že by bylo výstižnější Stromové růže? Ale kdeže! Následující řádky budou o růžových stromech, rododendronech.
Výstava květin a rodinný festival v olomouckém rozáriu letos slaví „100 let českých růží“ s bohatým kulturním i odborným programem.
Víkend otevřených zahrad 2025 otevírá veřejnosti běžně nepřístupné zahrady a parky po celé České republice. XV. ročník proběhne ve dnech 7. – 8. 6. 2025.
Vytvořit stín, potěšit oko, pohostit čmeláky nebo nakrmit ptáčky? Nic z toho není pro okrasné slunečnice problém.
Na přání jednoho z našich čtenářů jsme připravili článek o způsobu, jak množit ibišek syrský. Věříme, že téma zaujme i další z vás…
Konečně přichází čas osázet truhlíky a mísy. Na malém prostoru můžeme vykouzlit „zahrádku“, ze které se těšíme celé léto a podzim.
Zahrada je živý organismus – neustále se mění, roste, dozrává… Každé roční období přináší nové příležitosti k úpravám, výsadbám nebo třeba jen drobným vylepšením.
Většina lidí nemá ke kopřivám příliš pozitivní vztah. Mnozí ji považují za plevel, kterého se za každou cenu musí na zahradě zbavit.
Na kyselých půdách rostliny často strádají kvůli nedostatku živin, zejména vápníku, hořčíku a draslíku, vázání fosforu a molybdenu.
Jaro je obdobím příprav celé zahrádky na nadcházející sezonu. Nezapomínáme ani na trávník, který si po zimě zaslouží důkladnou očistu.
Krása statice v moderním i tradičním aranžování. Tipy na floristické dekorace, věnečky a nápady pro kreativní tvoření.
Tradiční odrůda jabloně Jadernička moravská je oblíbená pro své univerzální použití a již více než století symbolem valašských sadů.
Zabydlená zahrada není jen o rostlinách, terénu a stavbách, ale také o zákoutích a o vybavení, které dotváří celkovou atmosféru.
Víte, co to znamená "Blizna"? Podívejte se do našeho slovníku!
Koření a léčivé bylinky v kuchyni mají tisíciletou tradici. Využívají se nejen pro chuť a vůni, ale i pro své antimikrobiální a léčebné účinky.
Skladování zeleniny je klíčové pro zachování chuti, kvality a nutričních hodnot. Poradíme, jak si úrodu uchovat co nejdéle.
Moštování patří k tradičním podzimním činnostem, které dávají druhý život úrodě jablek a hrušek. Ne všechno ovoce je totiž vhodné pro přímou konzumaci.
Poslední měsíc roku, necelých 50 hodin průměrného slunečního svitu čili asi 2 % celoročního úhrnu, teplota půdy směřuje pod nulu. Ale také slunovrat, Vánoce, někdy i na sněhu.