Houbařské recepty: Podzim přeje všem milovníkům hub
5. 10. 2025 Jana Florentýna ZatloukalováLetošní babí léto je mimořádně štědré k houbařům – košíky se plní a lesy voní podzimem. Vyzkoušejte houbařské recepty od Florentýny! (Pokračování textu…)
Letošní babí léto je mimořádně štědré k houbařům – košíky se plní a lesy voní podzimem. Vyzkoušejte houbařské recepty od Florentýny! (Pokračování textu…)
Jako dítěti mi tvrdili, že špenát je plný železa. Výpočetní chyba se provalila až mnohem později, takže mě od talířů špenátového protlaku s rozmíchaným vajíčkem vůbec nezachránila. (Pokračování textu…)
Kdo by odolal nabídce na jemné risotto s medvědím česnekem podpořené křehkostí mladého hrášku pro jarní variantu oběda?
(Pokračování textu…)
Když se na trzích a v obchodech objeví medvědí česnek, je víc než jasné, že jaro, na které se po zimě tak těším, je tu. (Pokračování textu…)
Při zimní ledovce na pěších cestách a chodnících je nejvhodnějším materiálem pro posyp ostrý písek. Použít můžeme dál i štěrkovou drť, nebo jemnou škváru.