Archiv časopisu Zahrádkář: únor 2020

V Zahrádkáři na únor roku 2020 najdete spoustu informací o semenech, výsevech, přesazování, řízkování a třeba také rady k pěstování klíčků různorodé zeleniny nebo bylin a takříkajíc rovnou na vidličku. Podrobnosti najdete v článku Zahrádkář v únoru: přesazování, taje sukulentů, microgreens…

chci darovat předplatné
chci si předplatit Zahrádkář

 

 

Obsah

  • Únorová okrasná zahrada (I. Dvořák)
  • Rostliny pro zimní zahrady II: Neživé efekty
  • Přesazování květin
  • Ze zápisníku zahradního architekta: Kvetoucí dvorek
  • Řízkujeme letničky a balkonové květiny
  • Aby byly sukulenty barevné
  • Na návštěvě: Zahrada podle vlastního citu
  • Únorová ovocná zahrada (M. Makal a P. Pavloušek)
  • Meruňky na zahradě (sortiment významnějších odrůd)
  • Pomologická diskuse: James Grieve a mutace
  • Vypěstujte si bez
  • Únorová zeleninová zahrada (Peter Gajdoštin)
  • Rajčata na vaření i na jídlo
  • Historická a málo známá zelenina: Chmel otáčivý
  • Microgreens: kouzlo svěžesti
  • Čas výsevu mladých kedlubnů
  • Kadeřávky a listová kapusta
  • Plevel – nezvaný host nebo může být i prospěšný
  • Ptáci a zahrada: Ptačí krmítka
  • Na co si dát pozor při skladování zeleniny I.
  • Odpovídá rostlinolékař Jaroslav Rod
    • Plevele
    • Působení můry kapustové na rajčatech
    • Co ukazují listy ve vinici?
  • Zahrádkaření a společnost: Komunitní zahrady
  • Václav Větvička odpovídá
  • Únorový fejeton Václava Větvičky: Tichá vzpomínka

Zahrádkářka, příloha pro ženy, muže i děti

  • S Florentýnou v kuchyni: Únor
    • Mrkvový pudink
    • Knedlík z mikrovlnky
    • Segedinský guláš
    • Panna cotta
  • Lékárna v zahradě: Aloe
  • Pojďme spolu na zahradu: Únor v přírodní zahradě
  • Zahradní produkty a zdraví: Dusičnany v zelenině
  • Zdravější alternativy ke kupovaným výrobkům

Aby vám nic neuteklo...

2v1: tipy na zahradu i do kuchyně

předplatit si časopis darovat předplatné

Kalendárium

27. 2. 2020

Starší ovocné dřeviny roubujeme na přelomu února a března

Podle vývoje a za příznivého počasí již koncem února, a hlavně v březnu, můžete dokončit přeroubování starších peckovin. U peckovin začíná proudit míza dříve než u jádrovin.

zobrazit další rady a tipy