Třísloviny

Látky vyšších rostlin s hořkou, trpkou a svíravou chutí. T. vína se v chuti červených vín projevují trpkostí a svíravostí – svou podstatou se jedná o látky adstringentní. Vnímáme je nejvíce na kořeni jazyka, kde jsou specializované valové chuťové buňky pro trpkost a hořkost. Vína ze sev. vinařských oblastí, mívají obvykle nižší intenzitu zabarvení a nižší obsah t., nebo i při dostatečné barevnosti je obsah t. nižší, než u vín z již. oblastí.   

Kalendárium

24. 4. 2024

Výsevní záhon pro venkovní předpěstování sazenic

Zejména v zeleninové zahradě je výhodné využívat menší volnou záhonovou plochu, na které si vypěstujeme sazeničky zeleniny. Kupované sazenice jsou mnohdy drahé a navíc nebývá k dispozici výběr odrůd podle našich představ.

zobrazit další rady a tipy