Diskusní fórum

Diskusní fórum – otázky a odpovědi – je otevřené, bez registrace a je částečně moderované.

Na dotazy odpovídají pracovníci ústředí Českého zahrádkářského svazu nebo spolupracující odborníci, proto odpověď nepřichází bezprostředně. Některé dotazy však zodpovědět nelze; buď jsou příliš obecné a neobsahují dostatek informací pro identifikaci problému, nebo naopak velmi speciální. V každém případě doporučujeme hledáním ve fóru zjistit, zda již někdo neřešil stejný problém.

Pro poptávku a nabídku nekomerčního charakteru využijte bezplatnou inzerci.

Právní dotazy ve fóru neodpovídáme. Pro řešení právních sporů disponuje Český zahrádkářský svaz právní poradnou a to zdarma, pokud se jedná o spor v základní organizaci ČZS při zahrádkářské činnosti.

Prosíme, buďte věcní a korektní. Vyhrazujeme si právo nevhodné dotazy a odpovědi nebo reakce z fóra odstraňovat. Za nevhodné zpravidla pokládáme i ty, které obsahují prvky obchodního sdělení, jako je například odkaz na e-shop.

Pokud chcete do textu vložit svůj e-mail, doporučujeme nahradit symbol @ slovem. Aspoň zčásti tak ochráníte svou e-mailovou schránku před nevyžádanou poštou.

Určení odrůdy jablka

< zpět
Autor: Pavel B. 2019-07-30 17:25:43

Dobrý den, někdo zkušený by poradil odrůdu jablka? Dozrává spíš později, má lesklou, tuhou, až \"voskovitou\" slupku. \"Jedlé\" až kolem vánoc, ale vydrží, viz foto - loňská úroda v šikovném sklepě, foceno 23.7.

Připojený obrázek: Určení odrůdy jablka
Autor: Pavel B. 2019-07-30 17:30:00

foto zespoda...

Připojený obrázek: Určení odrůdy jablka
Autor: Ivan Dvořák ČZS 2019-07-31 10:29:50

Málo odrůd vydrží tak dlouho. Trochu strupovitosti, plošší jablko, tuhá slupka, stopečná jamka, stopka, to by mohl být Idared. Zkuste srovnat s ním.

Autor: Pavel B. 2019-07-31 11:50:14

Idared mají naši na zahradě, taky letos vydržel až do července, ale náš zůstává žlutější. Může být třeba malinko jiné zbarvení způsobené jinou podnoží?

Autor: Ivan Dvořák ČZS 2019-08-01 10:57:55

Barva plodů je kolikrát odlišná i v koruně jednoho stromu. Může na ní mít vliv jak podnož, tak doba sklizně, tak i teplota při dobarvování při zrání ve skládce. Hledejte spíše shodu či rozdílnost v barvě chuti, šťavnatosti dužniny, ve tvaru jádřince, ve stopce.

Autor: Pavel B. 2019-08-01 11:11:19

ok, diky moc za rady

Přidat odpověď

Pokud váš příspěvek s tímto tématem nesouvisí, pak zde, prosím, neodpovídejte.
Založte si nové téma v hlavním menu »
(Nejprve vyberte tematický okruh a v něm založte téma.)
Inzertní nabídky / poptávky vkládejte do sekce inzerce, z tohoto fóra budou odstraněny.

Mějte ze zahrady radost

2v1: tipy na zahradu i do kuchyně

časopis Zahrádkář 4/2024 předplatit →darovat předplatné →

Kalendárium

25. 4. 2024

Výsevy a zeleninová zahrada ve vyšších polohách koncem dubna

I ve vyšších polohách již v těchto dnech vyséváme na záhony kořenovou a jinou zeleninu. V příznivých podmínkách sejeme do volné půdy pod netkanou textilii okurky nakládačky. Sklízíme první řapíky reveně, květní stvoly včas odstraňujeme.

zobrazit další rady a tipy