Diskusní fórum – otázky a odpovědi – je otevřené, bez registrace a je částečně moderované.
Na dotazy odpovídají pracovníci ústředí Českého zahrádkářského svazu nebo spolupracující odborníci, proto odpověď nepřichází bezprostředně. Některé dotazy však zodpovědět nelze; buď jsou příliš obecné a neobsahují dostatek informací pro identifikaci problému, nebo naopak velmi speciální. V každém případě doporučujeme hledáním ve fóru zjistit, zda již někdo neřešil stejný problém.
Pro poptávku a nabídku nekomerčního charakteru využijte bezplatnou inzerci.
Právní dotazy ve fóru neodpovídáme. Pro řešení právních sporů disponuje Český zahrádkářský svaz právní poradnou a to zdarma, pokud se jedná o spor v základní organizaci ČZS při zahrádkářské činnosti.
Prosíme, buďte věcní a korektní. Vyhrazujeme si právo nevhodné dotazy a odpovědi nebo reakce z fóra odstraňovat. Za nevhodné zpravidla pokládáme i ty, které obsahují prvky obchodního sdělení, jako je například odkaz na e-shop.
Pokud chcete do textu vložit svůj e-mail, doporučujeme nahradit symbol @ slovem. Aspoň zčásti tak ochráníte svou e-mailovou schránku před nevyžádanou poštou.
Autor: Jana_z_Plzne | 2025-06-22 07:12:10 |
foto listů Připojený obrázek:![]() |
Autor: Jana_z_Plzne | 2025-06-22 07:12:44 |
celý strom Připojený obrázek:![]() |
Autor: Ivan Dvořák ČZS | 2025-06-23 07:22:14 |
Stromek v tomto stáří už se o vodu postará sám. Okolo je docela šťavnatý porost, zálivka ke kmeni nemá cenu. Naopak díra vykopaná v jílu, pravidelně plněná vodou může kořeny dostat na delší dobu do prostředí bez kyslíku, vzduchu a projev je podobný Vaší situaci. |
Autor: Jana_z_Plzne | 2025-06-23 18:01:19 |
Vážený pane Dvořáku, moc děkuji za Vaši rychlou odpověď. Zařídíme se podle rad, snad to pomůže. |
Pokud váš příspěvek s tímto tématem nesouvisí, pak zde, prosím, neodpovídejte.
Založte si nové téma v hlavním menu »
(Nejprve vyberte tematický okruh a v něm založte téma.)
Inzertní nabídky / poptávky vkládejte do sekce inzerce, z tohoto fóra budou odstraněny.
Na venkovních záhonech jsme začali se sklizní teplomilné zeleniny: rajčat, okurek a cuket. Sklízíme i fazolové lusky, letní salát, karotku a další druhy. Tyčkovým rajčatům průběžně vylamujeme zálistky a to co nejdříve, abychom předešli velkým poraněním.