Netkané textilie pomáhají i při ochraně proti škůdcům

27. 5. 2019

V zahradě mají netkané textilie široké využití. Chrání rostliny před mrazy i před škůdci. Mohou však přilákat hlodavce, plže i spory.

Vedle tepelněizolačních vlastností, které si poradí s nízkými teplotami a urychlují vývoj rostlin. Textilie dokážou zabránit četným škůdcům, aby rostlinu poškozovali.

Jahodník pod krytem

Jahodník zakrytý netkanou textilií; foto Shutterstock

Nejčastěji lze textilie použít proti dřepčíkům, květilkám zelným, plodomorkám zelným, housenkám bělásků a můr, květilkám cibulovým, vrtalkám pórovým, houbomilkám česnekovým, pochmurnatkám mrkvovým, květilkám všežravým a mandelinkám bramborovým.

Netkané textilie však nesou i rizika. Usnadňují růst plevelů a s nimi i vyšší vzdušnou vlhkost potřebnou pro rozvoj houbových nebo bakteriálních chorob. Pod krycími nebo i mulčovacími fóliemi se vytváří prostředí s ideálními podmínkami pro hraboše a plže.

Přihlášení k odběru komentářů
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

Mějte ze zahrady radost

2v1: tipy na zahradu i do kuchyně

předplatit →darovat předplatné →

Kalendárium

4. 5. 2024

Půda a květnová péče o ni: okopávka, kypření, mulčování

Po zimě má půda ideální drobtovitou strukturu a postupně během vegetace dochází ke slehávání vlivem gravitace. Zejména kořenové zelenině svědčí výsev do hlouběji prokypřené půdy. Také vývoji a plodnosti rostlin prospívá kypření a okopávka.

zobrazit další rady a tipy
0
Oceníme váš názor či připomínku. Komentujte.x