Archiv časopisu Zahrádkář: leden 2025

Obsah

  • Okrasná zahrada v lednu – kalendárium
  • Novinky a méně známé druhy a odrůdy trvalek
  • Vánoční kaktus
  • Klasifikace, původ a objevení citrusů ve Středozemí
  • Zkuste pěstovat okrasné šťavele
  • Na začátku byl záhon
  • Zimní květy
  • Mokřadní rostliny ozdobí jezírko, tůň i kořenovou čistírnu
  • Začlenění skalky do prostoru
  • Čalounice mokřadní
  • Novinky Semo v sortimentu květin pro jaro 2025
  • Ovocná zahrada v lednu
  • Odpovídá ovocnář Josef Sus
  • Josta, nenáročná bobulovina II
  • Meruňka na zahradě I
  • Piwi odrůdy révy vinné. Zimní a jarní mrazy
  • Zeleninová zahrada v lednu
  • Rotující zelenina
  • Výběr z novinek zeleniny Semo pro jaro 2025
  • Výběr z novinek DobraSemena 2025
  • Hurvínkovy oči
  • Zeleninoví otužilci
  • Václav Větvička odpovídá
  • Saxatilis
  • Piliny a štěpka
  • Rakytník – jeho choroby a škůdci
  • Odpovídá rostlinolékařka Ivana Šafránková
  • Zahrádkářské akce
  • Využijte výhod předplatného
  • Křížovka o ceny

 

Zahrádkářka, příloha pro ženy, muže i děti

  • Z receptáře Blanky Poláčkové
    • Špenátové palačinky
    • Pečené plněné cibule
    • 
Fazolové minestrone
    • Pečený králík s kořenovou zeleninou
    • 
Listové šátečky se zeleninovou náplní
  • Bylinné recepty
    • Sirup při nachlazení a horečce
    • Čajová směs při nachlazení a chřipce
    • Čaj na pokažený žaludek
    • Tinktura ze sedmikrásky na kašel
    • 
Čajová směs proti dráždivému kašli
    • Angínovník při začínající angíně
  • Cesta kolem světa… floristická soutěž ČZS v Olomouci
  • Vykuřovadla z bylin
  • Z kuchyní našich babiček

Předplatné časopisu Zahrádkář

Pokud se rozhodnete pro předplatné, můžete si časopis objednat také zpětně. Na objednávce uvedete, od kterého vydání chcete Zahrádkáře doručovat. (Možnosti jsou uvedeny v rozbalovacím rámečku objednávky.)

předplatím si Zahrádkáře
daruji časopis Zahrádká

Mějte ze zahrady radost

2v1: tipy na zahradu i do kuchyně

předplatit →darovat předplatné →

Kalendárium

23. 1. 2025

Řez ovocných dřevin v lednu: jabloně, hrušně, rybíz, angrešt

Ovocné stromy můžeme začít prořezávat již v prvním měsíci roku. Podmínkou je však teplota nad bodem mrazu, které trvá aspoň několik dní po sobě. Průklest v tomto období děláme u jabloní a hrušní, u rybízu a angreštu.

zobrazit další rady a tipy