Vybělování

– bělení. Zamezení přístupu světla ke stonkům a listům zeleniny, mající za následek snížení až zastavení tvorby chlorofylu a tím i snížení obsahu hořkých látek. Vybělené části se stávají chutnějšími a křehčími. Části k vybělení můžeme zahrnout půdou, zabalit do silného papíru, přikrýt obráceným květináčem nebo stínícím kornoutem k tomuto účelu prodávaným. Zeleniny vhodné pro bělení jsou celer řapíkatý, pór, čekanka, štěrbák, chřest, katrán přímořský ale i pampeliška.

Kalendárium

20. 4. 2024

Včelí pastva na zahradě: Jak rizikový je postřik chemií

Zahrádka ožívá květy jarních cibulovin, stromů a keřů. Pamatujeme na svých zahrádkách na včely s jarní pastvou, včelstva budou silnější a vaše zahrádka bude lépe plodit. K medonosným rostlinám patří kromě ovocných stromů např. rybíz.

zobrazit další rady a tipy