Také vlašské ořechy sklízíme zralé, aby měly dobrou chuť a výdrž
Plnou zralost ořechů prozrazuje fakt, že zelená slupka začíná praskat. Během září a října ořechy padají na zem. Můžeme je opatrně setřásat tyčí s hákem…
Plnou zralost ořechů prozrazuje fakt, že zelená slupka začíná praskat. Během září a října ořechy padají na zem. Můžeme je opatrně setřásat tyčí s hákem…
Příprava červeného burčáku má své odlišnosti od přípravy bílého, ale leccos je pro oba druhy jedinečného kvašeného nápoje společné. Každý rok je jiný, a tak i termín dozrávání se liší…
Mezi zahradními vytrvalými květinami se shorakvěty řadí k těm nejvýznamnějším, které jsou ceněny pro svou nenáročnost a všestranné použití…
Oblíbení příbuzní cibule kuchyňské mají podobné obsahové látky a typickou výraznou chuť a vůni. Přesto se liší tak, že představují zajímavou variantu cibulové zeleniny…
Kdy je bobule stolní odrůdy zralá, to napoví vzhled její dužniny a barva semen. Pro sklizeň hroznů stolní révy však obecně platí, že je sklízíme postupně a podle chuti…
Bylinek není nikdy dost, proto i koncem léta doplňte či rozšiřte svůj bylinkový kout. Nebo se nechte inspirovat pro příští sezonu…
vážíme si vašeho zájmu o předplatné tradičního časopisu Zahrádkář. Možná víte, že tento měsíčník má za sebou půlstoletí ve službě pro všechny příznivce pěstitelství. Za časopisem stojí Český zahrádkářský svaz, což garantuje špičkovou úroveň znalostí.
Každému, kdo chce mít ze zahrádky radost, se vyplatí rady a tipy zkušených praktiků a odborníků. S jejich poznatky si ušetříte omyly a zklamání. Lépe se vyznáte ve výživě rostlin, v odrůdových trendech, v zahradní architektuře…
Podklady k platbě zašleme na váš e-mail, k dispozici je i složenka, kterou pošleme na vaši adresu. Vaši objednávku považujeme za závaznou, proto prosíme pečlivě překontrolujte obsah formuláře před jeho odesláním.
Časopis Zahrádkář přináší každý měsíc aktuální a zasvěcené rady, které využívají jak začínající, tak zkušenější zahrádkáři. V každé roční době nacházejí v časopise informace o tom, čím lze obohatit nejen zahradu, ale i zážitky z vlastní záliby. Pro někoho jsou rady a doporučení osvětou, pro jiného zase výzvou…
Během dubna je již nutné první sečení, sekejte hodně nízko, podpoříte tím odnožování trav. Můžete začít i s přihnojováním, ale – na jaře mají traviny obrovskou růstovou sílu, ke které jim pomáhají uložené zásobní látky. Přirozené živiny vystačí zhruba do června.