
Do uvolněného pařeniště, studeného skleníku či fóliovníku lze vysít ředkvičky a špenát. Bulvičky a lístky sklízíme v říjnu a listopadu.
Pod sklo, plast či fólii nyní také vysadíme sazeničky raného salátu a kedluben.
Pokud nebudeme pařeniště osazovat, vyvezeme zeminu na hromadu a necháme jí přes zimu promrznout. Prázdné pařeniště můžeme využít pro zakládání některých zelenin s kořenovým balem.
Končí sklizeň posledních plodů teplomilné plodové zeleniny.
Pro dozrávání rajčat najdeme místo s pokojovou teplotou. Plody pravidelně kontrolujeme; můžeme k nim přiložit i zralá jablka, která vydechováním etylénu dozrávání uspíší. Světlo už není důležité.
Papriku sklízíme na začátku konzumní zralosti a spotřebujeme ji; je jemnější než v polovyzrálém stavu. Bohužel už nemá tak vysoký obsah vitamínu C. Také s ohledem na další dorůstající plody upřednostníme časnější sklizeň.
Na venkovních záhonech jsme začali se sklizní teplomilné zeleniny: rajčat, okurek a cuket. Sklízíme i fazolové lusky, letní salát, karotku a další druhy. Tyčkovým rajčatům průběžně vylamujeme zálistky a to co nejdříve, abychom předešli velkým poraněním.