Do uvolněného pařeniště, studeného skleníku či fóliovníku lze vysít ředkvičky a špenát. Bulvičky a lístky sklízíme v říjnu a listopadu.
Pod sklo, plast či fólii nyní také vysadíme sazeničky raného salátu a kedluben.
Pokud nebudeme pařeniště osazovat, vyvezeme zeminu na hromadu a necháme jí přes zimu promrznout. Prázdné pařeniště můžeme využít pro zakládání některých zelenin s kořenovým balem.
Končí sklizeň posledních plodů teplomilné plodové zeleniny.
Pro dozrávání rajčat najdeme místo s pokojovou teplotou. Plody pravidelně kontrolujeme; můžeme k nim přiložit i zralá jablka, která vydechováním etylénu dozrávání uspíší. Světlo už není důležité.
Papriku sklízíme na začátku konzumní zralosti a spotřebujeme ji; je jemnější než v polovyzrálém stavu. Bohužel už nemá tak vysoký obsah vitamínu C. Také s ohledem na další dorůstající plody upřednostníme časnější sklizeň.
Ovocné stromy můžeme začít prořezávat již v prvním měsíci roku. Podmínkou je však teplota nad bodem mrazu, které trvá aspoň několik dní po sobě. Průklest v tomto období děláme u jabloní a hrušní, u rybízu a angreštu.