
Proč zálistky rajčat vylamovat, nevyštipovat, neřezat, nestřihat
26. 6. 2020Připomeňme, že na rozdíl od keříčkových odrůd vyžadují tyčkové odrůdy rajčat jak oporu, tak pravidelně odstraňovat zálistky.
Pro všechny teplomilné a nádobové zeleniny je dobré mít na zálivku odstátou vodu, ideálně v sudu nebo jiné větší nádobě.
Dešťová voda je pro své vlastnosti nejlepší. Zálivka by měla být pravidelná, aby půda zůstala vlhká, nikoli mokrá. Hnojíme jednou za 2 týdny a to spíše menšími dávkami hnojiv. Pamatujme, že čím teplejší je léto a čím větší plodovou násadu rostliny mají, tím větší péči teplomilné zeleniny vyžadují.
Vysokou násadu stolních hroznů můžeme regulovat, tím zvýšíme nejen jejich kvalitu, ale i vyzrálost. Jakmile mají bobule velikost hořčičného semínka, je vhodné na místech se stísněnými plody vystřihnout špičatými nůžkami celé hrozny.