Červnová péče o teplomilné zeleniny: zálivka, hnojení…

5. 6. 2019

Pro všechny teplomilné a nádobové zeleniny je dobré mít na zálivku odstátou vodu, ideálně v sudu nebo jiné větší nádobě.

Dešťová voda je pro své vlastnosti nejlepší. Zálivka by měla být pravidelná, aby půda zůstala vlhká, nikoli mokrá. Hnojíme jednou za 2 týdny a to spíše menšími dávkami hnojiv. Pamatujme, že čím teplejší je léto a čím větší plodovou násadu rostliny mají, tím větší péči teplomilné zeleniny vyžadují.

Zálivka okurek konví

Dešťovka přidělovaná konví okurce, základ chutné úrody okurek a jiné zeleniny

  • Tyčková rajčata vyvazujeme a jejich postranní výhony vylamujeme. Není vhodné je vystřihovat nebo vyřezávat – hrozí riziko přenosu bakteriálního vadnutí. Postranní výhony vylamujeme včas, aby na rostlině zůstalo co nejmenší poranění. Rajčata jsou samosprašná, venku je pyl přenášen větrem.
Přihlášení k odběru komentářů
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

Mějte ze zahrady radost

2v1: tipy na zahradu i do kuchyně

předplatit →darovat předplatné →

Kalendárium

4. 7. 2022

Kdy probírat hrozny, aby vzrostla kvalita bobulí vinné révy

Vysokou násadu stolních hroznů můžeme regulovat, tím zvýšíme nejen jejich kvalitu, ale i vyzrálost. Jakmile mají bobule velikost hořčičného semínka, je vhodné na místech se stísněnými plody vystřihnout špičatými nůžkami celé hrozny.

zobrazit další rady a tipy
0
Oceníme váš názor či připomínku. Komentujte.x
()
x