Recept na výborné linecké těsto pro vánoční cukroví

27. 11. 2018

„Je lety prověřený a vynikající,“ připsala čtenářka Zahrádkáře k receptu na linecké, který svého času poslala do časopisecké soutěže. Vybrala recept po mamince.

Linecké různých tvarů

Linecké cukroví, foto Shutterstock

Osvědčený recept na přípravu těsta a pečení oblíbeného lineckého cukroví můžete jen porovnat se svým anebo ho také vyzkoušet.

  • 250 g hladké mouky
  • 160 g změklého másla
  • 2 žloutky
  • 80 g moučkového cukru
  • citronová kůra a 1 lžička citronové šťávy

Přísady zpracujeme na těsto, které necháme v chladu odležet. Poté vyválíme a vykrájíme tvary cukroví podle svého vkusu. Pečeme při 170 °C. Po upečení slepíme oblíbenou marmeládou.

Tip: Rovnou připravíme cukroví aspoň ze dvou dávek, aby vůbec vydrželo do Štědrého dne.

Další recepty na vánoční cukroví.

Přihlášení k odběru komentářů
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

Mějte ze zahrady radost

2v1: tipy na zahradu i do kuchyně

časopis Zahrádkář 4/2024 předplatit →darovat předplatné →

Kalendárium

19. 4. 2024

Aby jiřinky, mečíky, sasanky a další naplno rozkvetly do krásy

Koncem měsíce vysazujeme v teplejších oblastech a podle vývoje počasí hlíznaté květiny, z nichž zejména jiřinky (Dahlia) krášlí zahradu po celé léto až do prvních podzimních mrazíků. Pokud chceme kvetení jiřin uspíšit, můžeme je přirychlit v teplejších podmínkách v květináčích.

zobrazit další rady a tipy
0
Oceníme váš názor či připomínku. Komentujte.x