Nepečené šípkové vánoční cukroví s bílkovou polevou

29. 11. 2018

K oblíbeným druhům vánočního cukroví patří takové, které můžeme libovolně tvarovat. K rodinné tradici se pak zpravidla vztahují i užívané tvary. 

Do tvaru se však může kdykoliv nově promítnout osobní vkus. Nebo může tvar ovlivnit vzhled jiných druhů vánočního cukroví.

Vánoční hvězdičky s polevou

Z šípkomandlové nepečené hmoty můžeme vykrajovat například hvězdičky; foto Shutterstock

Jde o to, aby pohled na cukrovinkovou domácí tvorbu byl celkově dokonalý.

Rozpis

  • 70 g najemno nastrouhaných spařených a oloupaných mandlí
  • 150 g moučkového cukru
  • 1/2 bílku
  • lžíce šípkové zavařeniny

na polevu

  • 70 g moučkového cukru
  • 1/2 bílku
  • trochu citronové šťávy

Jak na cukroví

Mandle, prosátý cukr, bílek, zavařeninu zpracujte v míse na tuhou hmotu.

Dejte ji mezi dva listy pečicího papíru a rozválejte na placku vysokou zhruba 1 cm. Pak sloupněte horní papír a nechte chvíli zaschnout.

Bílek prošlehejte a pak do něj po částech přisypávejte cukr a přidejte šťávu, až získáte hladkou polevu.

Ze zaschlé šípkové hmoty vykrajujte tvary podle svého přání. Odkrojky zpracujte v kompaktní hmotu a znovu z ní vykrajujte, až ji spotřebujete celou.

Vykrojené tvary potřete bílkovou polevou a nechte zaschnout.

Další recepty na vánoční cukroví.

Přihlášení k odběru komentářů
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

Mějte ze zahrady radost

2v1: tipy na zahradu i do kuchyně

časopis Zahrádkář 4/2024 předplatit →darovat předplatné →

Kalendárium

23. 4. 2024

Zelenina, bylinky a koření v dubnových výsevech a výsadbách

Do volné půdy vyséváme kořenovou, listovou i košťálovou zeleninu, kterou jsme ven v této sezoně zatím neseli. Vedle toho opakovaně vyséváme zahradní řeřichu, špenát, ředkvičky, saláty a další.

zobrazit další rady a tipy
0
Oceníme váš názor či připomínku. Komentujte.x