Kysané zelí zapečené s brambory, kroupami a uzeným

20. 2. 2018

Kysané zelí sice tepelnou úpravou ztrácí část vitaminů, ale protože jídla z něj jsou tak skvělá, občas nakládané zelí uvaříme nebo zapečeme.

  • 400 g brambor
  • 400 g kysaného zelí
  • 100 g krup
  • 250 g uzeného masa, může být i klobása
  • cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 200 ml smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • sůl a pepř
Zapečené zelí

Zelí zapečené s brambory, kroupami a uzeným masem

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.

Na sádle zpěníme cibuli a přidáme kysané zelí. Ochutíme podle vlastní chuti a dusíme 15 minut.

Zvlášť uvaříme propláchnuté kroupy doměkka.

Uzené maso nebo klobásu nakrájíme na kostičky.

Pekáč vymažeme olejem nebo sádlem a jako první vrstvu naskládáme brambory. Na ně přidáme vrstvu zelí, pak kroupy, maso a opět brambory. Množství surovin volíme podle počtu jedlíků.

Pekáč dáme do horké trouby a po 10 minutách zapékání zalijeme vše smetanou, ve které jsme rozkvedlali lžíci mouky.

Foto autorka

 Zdroj Zahrádkář 2/2013

Přihlášení k odběru komentářů
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments

Mějte ze zahrady radost

2v1: tipy na zahradu i do kuchyně

předplatit →darovat předplatné →

Kalendárium

6. 7. 2022

Česnek a cibuli sklízíme podle vzhledu natě

Cibuli ze sazečky a zimní česnek přestáváme před sklizní zavlažovat. Jejich dozrání v sušší půdě zlepší jejich skladovatelnost. Česnek je dobré sklízet ve chvíli, kdy je plně vyzrálý, tím i dlouhodobě skladovatelný.

zobrazit další rady a tipy
0
Oceníme váš názor či připomínku. Komentujte.x
()
x