Okurky nakládačky snadno: odpočítat, zalít, sterilovat

13. 7. 2019

Kromě toho, že nakládačky skvěle chutnají, má tento recept ještě jednu neocenitelnou výhodu: Nikdy nechybí, ani nezbyde žádný nálev.

Poprvé jsem rychlý recept na nakládané okurky vyzkoušela právě ve chvíli, kdy mi na poslední sklenici okurek chyběl nálev. Od té doby zavařuji nakládačky jen podle tohoto receptu. Před lety jsem ho dostala od kolegyně Zdeňky Horálkové.

Rychlý recept na okurky nakládačkyPřísady

Na jednu 3/4l sklenici omnia připadne:

  • 5 celých pepřů,
  • 5 kuliček nového koření,
  • 5 cukerínů,
  • 1 bobkový list,
  • 1 lžička soli,
  • 6 lžic octa,
  • kopr

Můžeme a nemusíme přidat podle chuti:

  • křen, mrkev, česnek, hořčičné semínko, cibuli, feferonku.

Sklenici dolijeme vodou a sterilujeme 20 minut na 90 °C.

Přihlášení k odběru komentářů
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Nejlépe hodnocené
Inline Feedbacks
View all comments

Mějte ze zahrady radost

2v1: tipy na zahradu i do kuchyně

předplatit →darovat předplatné →

Kalendárium

19. 7. 2025

Jak seříznout růže po odkvětu, proč je udržovat v kondici

Odkvetlé květy růží odstraňujte zpravidla se stonkem až k prvnímu plně vyvinutému pětičetnému listu, u mnohokvětých odstřihněte celé květenství. Jen tak rovnoměrně obrazí a zopakují kvetení. Mezi růžemi nesmí zůstat odkvetlé květy ani žádný odpad po řezu

zobrazit další rady a tipy
0
Oceníme váš názor či připomínku. Komentujte.x