Okurky nakládačky snadno: odpočítat, zalít, sterilovat

13. 7. 2019

Kromě toho, že nakládačky skvěle chutnají, má tento recept ještě jednu neocenitelnou výhodu: Nikdy nechybí, ani nezbyde žádný nálev.

Poprvé jsem rychlý recept na nakládané okurky vyzkoušela právě ve chvíli, kdy mi na poslední sklenici okurek chyběl nálev. Od té doby zavařuji nakládačky jen podle tohoto receptu. Před lety jsem ho dostala od kolegyně Zdeňky Horálkové.

Rychlý recept na okurky nakládačkyPřísady

Na jednu 3/4l sklenici omnia připadne:

  • 5 celých pepřů,
  • 5 kuliček nového koření,
  • 5 cukerínů,
  • 1 bobkový list,
  • 1 lžička soli,
  • 6 lžic octa,
  • kopr

Můžeme a nemusíme přidat podle chuti:

  • křen, mrkev, česnek, hořčičné semínko, cibuli, feferonku.

Sklenici dolijeme vodou a sterilujeme 20 minut na 90 °C.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

code

Aby vám nic neuteklo...

2v1: tipy na zahradu i do kuchyně

předplatit si časopis darovat předplatné

Kalendárium

30. 7. 2021

Co mají společné pelargonie, muškáty a čapí zobáky

Balkonové pelargonie patří k robustním hrnkovým a truhlíkovým květinám. Mohou být pěstovány i na větrných místech a zůstávají dlouho pěkné, i když je občas zapomeneme zalít. Kvetou po celou vegetační sezonu od časného jara do pozdního podzimu.

zobrazit další rady a tipy