Okurky nakládačky snadno: odpočítat, zalít, sterilovat

13. 7. 2019

Kromě toho, že nakládačky skvěle chutnají, má tento recept ještě jednu neocenitelnou výhodu: Nikdy nechybí, ani nezbyde žádný nálev.

Poprvé jsem rychlý recept na nakládané okurky vyzkoušela právě ve chvíli, kdy mi na poslední sklenici okurek chyběl nálev. Od té doby zavařuji nakládačky jen podle tohoto receptu. Před lety jsem ho dostala od kolegyně Zdeňky Horálkové.

Rychlý recept na okurky nakládačkyPřísady

Na jednu 3/4l sklenici omnia připadne:

  • 5 celých pepřů,
  • 5 kuliček nového koření,
  • 5 cukerínů,
  • 1 bobkový list,
  • 1 lžička soli,
  • 6 lžic octa,
  • kopr

Můžeme a nemusíme přidat podle chuti:

  • křen, mrkev, česnek, hořčičné semínko, cibuli, feferonku.

Sklenici dolijeme vodou a sterilujeme 20 minut na 90 °C.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Aby vám nic neuteklo...

2v1: tipy na zahradu i do kuchyně

předplatit si časopis darovat předplatné

Kalendárium

16. 12. 2019

Vánoční květiny pro sváteční radost, někdy však příliš krátkou

Blíží se vánoční a novoroční svátky, mnozí si i letos uděláme radost něčím hezkým ze své zahrádky, nebo koupenou řezanou či hrnkovou květinou. Jednou z mála pokojových květin, která nás může těšit svými květy po celý rok je africká fialka Saintpaulia.

zobrazit další rady a tipy