Pikantní koláče: cibulový, brokolicový, špenátový, paprikový
12. 5. 2019Slané zeleninové koláče z kynutého, bramborového, listového nebo křehkého těsta lze připravit jako rychlé lehké jídlo, třeba k večeři nebo pro návštěvu.
Papája patří k ovocné klasice z tropů. Zralé plody bývají používány jako základní surovina salátů. Připravují se buď ovocné sladké, nebo lahůdkové – se sýry i uzeninami.
Dalšími ingrediencemi a kořením lze papáju vyzkoušet v mnoha variacích. Nabízíme recept na jednu z mnoha variant: papáju se šunkou v osvěžujícím i vydatném pokrmu.
Papáju rozřízneme a z dutiny vybereme polévkovou lžící semena. Poté půlky oloupeme (škrabkou) a samotnou dužninu nakrájíme na kostičky, pokapeme limetkovou šťávou a lehce opepříme.
Pak přidáme na drobné kostičky nakrájenou šunku, zlehka promícháme a necháme v ledničce vychladit. Omyté salátové listy rozložíme na misky a do nich servírujeme vychlazenou salátovou směs. Tu nakonec ozdobíme majonézou rozmíchanou se zakysanou smetanou a ihned podáváme.
Zdroj Zahrádkář 5/2014
Zahrada se připravuje k zimnímu odpočinku. Okrasné stromy a keře vystřídaly všechny odstíny podzimních barev, které se k radosti našich očí tu a tam vykoupaly v odlivu slunečních paprsků.