Články - Miroslava Paclová

Šípkový čaj
podzim růže šípková šípková marmeláda šípková zavařenina šípkový čaj šípky sušení ovoce vitamin C výluh

Jak připravit zdravý čaj ze šípků, kdy vařit šípkové marmelády

13. 10. 2021 Miroslava Paclová

Čaj ze šípků můžeme bez obav pít dlouhodobě a celoročně. V létě je skvělý chladný s mátou, meduňkou nebo citronovou trávou. (Pokračování textu…)

číst více
Bršlice
bršlice kopřiva popenec špenát z kopřiv

Kopřiva, popenec, bršlice: jarní zeleň na polévku i špenát

19. 4. 2019 Miroslava Paclová

Mladou nať jarních rostlin, které známe především jako plevele, začínáme sbírat krátce po vyrašení. V kuchyni používáme jen mladé, křehké vrcholky.  (Pokračování textu…)

číst více

Mějte ze zahrady radost

2v1: tipy na zahradu i do kuchyně

předplatit →darovat předplatné →

Kalendárium

16. 10. 2021

Na které záhony na podzim zarývat hnůj a proč

Zryjeme a vyhnojíme prázdné záhony. Hroudy usnadní mrazu a srážkám cestu do ornice. Půda lépe promrzne. Zbavíme se tak velké části semen a škůdců

zobrazit další rady a tipy