Články - Kristina Petříková

Kořenová zelenina po sklizni připravená k uskladnění;
krecht pařeniště skladování zeleniny sklep sklizeň teplota

Kde a jak skladovat různé druhy zeleniny, při kterých teplotách?

5. 11. 2019 Kristina Petříková

Zelenina ke skladování musí být sklizená v odpovídající zralosti, zdravá a vytříděná. Poškozenou nebo nedorostlou spotřebujeme, nebo ji sušíme. (Pokračování textu…)

číst více
Rajčata v aranžmá ocení nejen děti
cukety dýně papriky rajčata tykve září

V září sklízíme plodovou zeleninu, tykve k uskladnění necháme dozrát

12. 9. 2019 Kristina Petříková

Rajčata, papriky, cukety a další zeleninové plody sklízíme průběžně tak, aby je nepoškodily první mrazíky. (Pokračování textu…)

číst více

Aby vám nic neuteklo...

2v1: tipy na zahradu i do kuchyně

předplatit si časopis darovat předplatné

Kalendárium

22. 11. 2019

Než začne mrazivá zima, můžeme prosvětlit koruny jádrovin

Z ovocných stromů odstraňujeme plody, které neposlouží jako potrava pro ptáky, tedy především plody mumifikované a shnilé. Také listy, které po opadu zůstávají viset na větvích, se mohu stát zdrojem přezimujících škůdců. Korunu prosvětlíme podle jejího tvaru i stáří stromu.

zobrazit další rady a tipy