Články - Jana Florentýna Zatloukalová

Červnové recepty podle Florentýny: špenát a bublanina
bublanina Florentýna špenát recept třešně

Červnová pohoda s Florentýnou: servírujeme špenát i bublaninu

12. 6. 2025 Jana Florentýna Zatloukalová

Jako dítěti mi tvrdili, že špenát je plný železa. Výpočetní chyba se provalila až mnohem později, takže mě od talířů špenátového protlaku s rozmíchaným vajíčkem vůbec nezachránila. (Pokračování textu…)

číst více
Medvědí česnek s risottem a parmazánem
aromatické rostliny bylinky česnek medvědí Itálie jaro

Jarní Itálie v Čechách: risotto s medvědím česnekem

11. 3. 2022 Jana Florentýna Zatloukalová

Kdo by odolal nabídce na jemné risotto s medvědím česnekem podpořené křehkostí mladého hrášku pro jarní variantu oběda?
(Pokračování textu…)

číst více
Medvědí česnek má sytě zelené listy
aromatické rostliny bylinky česnek medvědí léčivé rostliny

Chutný posel jara? Kdo jiný než medvědí česnek

10. 3. 2022 Jana Florentýna Zatloukalová

Když se na trzích a v obchodech objeví medvědí česnek, je víc než jasné, že jaro, na které se po zimě tak těším, je tu. (Pokračování textu…)

číst více

Mějte ze zahrady radost

2v1: tipy na zahradu i do kuchyně

předplatit →darovat předplatné →

Kalendárium

18. 7. 2025

Červencová péče o zeleninu: sklizeň a ochrana

Na venkovních záhonech jsme začali se sklizní teplomilné zeleniny: rajčat, okurek a cuket. Sklízíme i fazolové lusky, letní salát, karotku a další druhy. Tyčkovým rajčatům průběžně vylamujeme zálistky  a to co nejdříve, abychom předešli velkým poraněním.

zobrazit další rady a tipy